Unik arkitektur med oplevelser for øjet

Det er arkitektfirmaet Holscher Nordberg, der står bag arkitekturen i Frederikskaj 2. Her er der skabt en unik bebyggelse, der ligger som kronen på værket mellem havnen og det strandinspirerede landskab, som indrammer bygningerne.

Opført i byhus-stil

Fokus er på variation, oplevelser og en stor åbenhed, der leder indtrykkene fra vandet rundt i bebyggelsen. Frederikskaj 2 består af en række selvstændige bygninger, der hver især har karakter af et klassisk byhus. Denne form bryder med det traditionelle stramme karrebyggeri, som man ellers ser i meget af tidens nybyggeri.

Optimal vandudsigt

Husene er opført med varierende etagehøjder samt forskudte facader, hvilket er med til at optimere udsigten til vandet fra hver eneste bolig. Den afvekslende form bidrager desuden med et levende udtryk, der giver oplevelser for øjet.

Facader med personlighed

De visuelle oplevelser videreføres i facadernes forskellige farver og strukturer, der varierer igennem bebyggelsen og giver husene et næsten personligt præg. Det primære materiale er teglsten i forskellige nuancer, der er inspireret af sten, sand og andre elementer, som man møder ved vandet. Store glaspartier og kobberelokserede altaner skaber smukke kontraster i de murede flader.

Fokus på kvalitet og energi

I Frederikskaj 2 er lagt vægt på høj kvalitet og stor materialeægthed. Byggeriet er desuden energioptimeret med bl.a. 3-lags energiruder og solceller på taget, der gør energiforbruget mere miljøvenligt.